Praktiske verktøy

Her samler vi ulike praktiske verktøy som er utviklet for å gjøre livet og hverdagen lettere for personer som lever med hiv.

Sjekklister for en funksjonell kropp

Av og til kan det være lurt å minne seg selv på hva som er bra for helsen, og hvilke spørsmål du bør stille når du møter legen. Disse listene kan være en hjelp på veien.

Det bør du tenke på hver dag er en liste over ting det er lurt å tenke på i hverdagen for å ta vare på kroppen – spesielt hjertet, nyrene og skjelettet.

Spørsmål man kan stille ved legebesøk er en rekke spørsmål som er lure å stille når du snakker med legen eller sykepleieren om hvordan kroppen påvirkes av hiv, alder, behandling og livsførsel.

Ta vare på hjertet ditt

Ta vare på hjertet ditt inneholder en liste over hva som er lurt å huske på for å redusere den negative påvirkningen på hjertet, i tillegg til en rekke spørsmål du bør stille neste gang du snakker med helsepersonalet.

Søvnloggen

Søvnloggen gir deg oversikt over søvnen og søvnkvaliteten din. Vær konsekvent når du fyller ut loggen, så kan du og helsepersonalet diskutere eventuelle søvnforstyrrelser og gjøre noe med dem.

Bli bra-termometer

Bli bra-termometeret er ment å gi deg støtte ved neste legebesøk. Hvis du fyller det ut før besøket, reduserer du risikoen for at du glemmer å fortelle om viktige fakta eller tanker du har hatt om helsetilstanden din.

Skriv gjerne ut skjemaet, og ta deg tid til å fylle det ut. Ved å svare ærlig gjør du det enklere for sykepleieren og legen å gi deg den pleien som passer akkurat for deg.

Go Beyond-appen (engelsk)

Go Beyond-appen er utviklet for deg som lever med hiv. Den inneholder nyttige verktøy som hjelper deg med å holde oversikt over helsen din dag for dag og over tid.

Med verktøyet kan du blant annet notere deg og følge med på den fysiske og psykiske helsen din, få påminnelser om å ta medisinene dine og fylle ut legebesøk i kalenderen.

Les mer her.