Praktiske verktøy

Her samler vi forskjellige praktiske verktøy som er utviklet for å underlette livet og hverdagen for personer som lever med hiv.

Sjekklister for en kropp som fungerer

SJEKKLISTER FOR EN KROPP SOM FUNGERER

Av og til kan det være lurt å minne seg selv på hva som er godt for deg, og hvilke spørsmål du bør stille når du snakker med legen din. Listene nedenfor kan være nyttige.

Dette bør du tenke på hver dag er en liste over ting som det er lurt å tenke på i hverdagen for å ta vare på kroppen– spesielt hjertet, nyrer og skjelett.

Spørsmål du kan stille ved legebesøk er noen spørsmål som det er lurt å stille når du prater med legen eller sykepleieren om hvordan kroppen påvirkes av hiv, alder, behandlinger og livsstil.

Gilead_Somnkollen_NO

SØVNSJEKKEN

Søvnsjekken gir deg oversikt over søvnen og søvnkvaliteten. Ved å være konsekvent når du fyller den ut, kan du sammen med helsepersonellet diskutere eventuelle søvnforstyrrelser og gjøre noe med dem.

Gilead_ma_bra_termometer_NO

TRIVSELSTERMOMETER

Trivselstermometeret er ment å gi deg støtte ved ditt neste legebesøk. Ved å fylle i det før besøket, reduserer du risikoen for at du glemmer å fortelle om viktige fakta eller tanker du har hatt om helsetilstanden din.

Så skriv gjerne ut skjemaet og ta deg tid til å fylle ut det. Ved å svare ærlig, gjør du det enklere for sykepleieren og legen å gi deg den pleien som passer akkurat for deg.

gobeyond

GO BEYOND-APPEN (engelsk)

GO BEYOND-appen er beregnet for deg som lever med hiv. Den inneholder nyttige verktøy som hjelper deg med å holde oversikten over din helse dag for dag og over tid.

Med verktøyet kan du notere og følge din fysiske og psykiske helse, få påminnelser om å ta medisinene dine, fylle ut kalenderen for legebesøk m.m.

Les mer her.

Hvordan foregår det på det første legebesøket? Bedre pleie